Heerlijke Tomaat Farcie met Romige Saus en Gekookte Aardappelen

In de culinaire wereld draait het niet altijd om dure ingrediënten of complexe bereidingswijzen. Soms kan een eenvoudig en betaalbaar recept je smaakpapillen net zo goed verwennen. Een perfect voorbeeld hiervan is het heerlijke gerecht genaamd "Tomaat Farcie met Romige Saus". Dit gerecht combineert de eenvoud van tomaten, de smaakvolle vulling en een zijdezachte romige saus. Het beste van alles? Het is niet alleen verrukkelijk, maar ook vriendelijk voor je portemonnee en gemakkelijk te bereiden.


Betaalbaar genot
In deze tijden waarin we proberen om verstandiger met ons geld om te gaan, kan het vinden van smakelijke en betaalbare maaltijden een uitdaging zijn. Gelukkig bewijst Tomat Farcie met Romige Saus dat je niet diep in de buidel hoeft te tasten om van een heerlijke maaltijd te genieten. De belangrijkste ingrediënten zijn verse tomaten, eenvoudige vulling en een paar basisproducten die je waarschijnlijk al in je voorraadkast hebt staan. Hierdoor is dit gerecht zowel voedzaam als vriendelijk voor je budget.

Vereenvoudigd genot
Een ander aspect dat Tomat Farcie zo aantrekkelijk maakt, is de eenvoudige bereiding. Dit gerecht vereist geen ingewikkelde kooktechnieken of urenlang in de keuken staan. Het is een recept dat zelfs de beginnende kok kan proberen. Door de tomaten uit te hollen en te vullen met een smaakvolle mengeling van gehakt, kruiden en paneermeel, creëer je een verrukkelijke combinatie van smaken en texturen. Het bakken in de oven geeft de tomaten een knapperige buitenkant en behoudt de sappige vulling binnenin. Simpel, maar oh zo smaakvol!

Romige saus om het af te maken
Wat dit gerecht echt naar een hoger niveau tilt, is de toevoeging van een zijdezachte romige saus. Deze saus vormt de perfecte begeleiding voor de Tomat Farcie en brengt alle smaken samen. Met een combinatie van tomatenjus, tomatenketchup, tomatenpuree, room en een vleugje kruiden, krijgt de saus een rijke en romige textuur die je smaakpapillen zal betoveren. Het beste van alles is dat de saus gemakkelijk kan worden bereid terwijl de tomaten in de oven bakken, waardoor je kostbare tijd bespaart.

Tip!
Probeer ook eens de tomaat te vervangen met paprika

Tomate farcie

recipe photo
Categorie: Hoofdgerechten
Kooktijd: 1 h
Porties:
4
Keuken: Belgische Keuken
Prijs: Goedkoop

Ingrediënten:

Instructies:

  1.  Snijd de bovenkant van elke tomaat af, zorg ervoor dat je een kant afsnijdt waar de tomaat niet omvalt.
  2. Verwijder voorzichtig het binnenste van de tomaat met een lepel en bewaar dit in een aparte kom.
  3. Meng het gehakt in een grote kom met het ei, gehakte knoflook, paneermeel, fijngehakte peterselie en gesneden sjalot.
  4. Breng de tomaten op smaak met peper en zout. Vul de tomaten royaal met het gehaktmengsel.
  5. Vet een ovenschaal in met boter en plaats de gevulde tomaten erin.
  6. Plaats de afgesneden bovenkantjes terug op de tomaten en duw ze voorzichtig een beetje naar binnen. Leg een klein stukje boter bovenop elk hoedje.
  7. Bak de tomaten gedurende 30-40 minuten in een voorverwarmde oven op 210°C.
  8. Terwijl de tomaten bakken, kook je de aardappelen.

Voor de saus:

  1. Voeg een klein beetje water toe aan het overgebleven tomatenvruchtvlees in de kom en mix het geheel met een staafmixer.
  2. Voeg tomatenketchup, tomatenpuree, tabasco, peper en zout naar smaak toe aan de tomatenjus. Laat de saus inkoken.
  3. Voeg vervolgens de room toe en verlaag het vuur.
  4. Voeg de kruiden marjolein en de overgebleven peterselie toe aan de saus en laat het geheel sudderen.

Serveer de tomaat farcie met de saus en gekookte aardappelen. Smakelijk eten! 


facebook twitter linkedin reddit whatsapp e-mail